Uraz hlavycky 1,5 rocneho chlapca

Maly mal tazky uraz hlavy 16.7.2009.mal triestivu zlomeninu v ob.frontalneho laloku zlomeninu orbyty nonej prepazky s posunom mozgoveho tkaniva do nosnych dutin 9m m,do orbyty 2mm.mal pomliazdeniny front,laloku pretrhnutu mater duru vitekanie likvoru.Na taky tazky uraz to skoncilo dufam ze navzdy dobre po neurologickej strenke je v poriedku.na poslednej MR 7 mesiacoch.Vysledok je ze ma dve likvorove pseudocisty.Jednu ma vo front.laloku21x12mm a druhu ma v bazalnych gangliach 10x5mm.Bol operovany na slov. v Banskej Bystrici.Konzultovali sme motol v Prahe a tam maju nazor moznej infekcie do mozgu vzhladom na tie zlomeniny a povedali ze by to bolo dobre zoperovat a urobit revyziu,aj to ocko ma stale opuchnute ako keby mu tam nieco vadilo on ho ma posunute trochu dodola asi tou zlomeninou alebo mu tam nieco vadi.V B.B. su toho isteho nazoru ale nechcu to operovat lebo nemaju s takym malym dietatom skusenosti alebo neviem preco a ani v Bratislave tak pojdeme do tej Prahy.Moze mu tato operacia pohorsit co sa tyka neurol. stavu.je to nebezpecna operacia?Aky mate nazor na tie vysledky a cisty ja sa strasne bojim uz vtedy som si myslela ze som ho stratila.S pozdravom Mimina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důvěřujte pražským lékařům v Motole, jsou na problematiku dětí nejlepší, víc vám k tomu neřeknu - nejde předvídat budoucnost. Každá operace je určité riziko, ale v rukou velmi zkušených a profesionálních lékařů, jací v Motole jsou, je riziko malé a naděje veliká. Hodně štěstí a hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: