Úraz chrbta a zhoršena erekcia

Dobrý deň Mám 27 rokov, mal som úraz chrbta a vyskočila mi platnička je možné, že by to bol dôvod toho, aby sa mi zhoršila erekcia ? Pol roka po som skoro vôbec nespával a aj dodnes mám problém so spánkom kvôli bolesti mám priateľku 7 rok a už dlhšie sme nemali spolu sex kvôli tomu, že jednoducho to nejde, v podstate už ani ráno nemám vôbec žiadnu a ak aj tak len slabú erekciu. Ja viem, že by som mal ísť stým na vyšetrenie, ale ak je táto príčina kvôli platničke je vôbec spôsob aby som erekciu mal tak aby som nemusel riešiť tento problém operačne ? Skúšal som už aj výrobky ako Zerex a podobne a bez výsledku, je možné že to je už aj psychická porucha lebo sa cítim dosť vyčerpane stále. Ďakujem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to samozřejmě možné. Potíže s erekcí je někdy možné odstranit i bez operace ploténky, bylo by ale vhodné udělat určitá vyšetření. Jednak sexuologické základní vyšetření včetně tzv. falopletysmografického vyšetření, aby se zjistilo, zda jsou zachované nervové dráhy, zda jsou do penisu přenášené alespoň minimální reakce, a poté zkusit píchnout injekci s alprostadilem a dopplerovským vyšetřením změřit průtoky krve v tepnách penisu. Vše například provádíme na našem pracovišti v Olomouci. Nevím jak na Slovensku, v tom Vám neporadím. Součástí vyšetření by měl být i odběr na hormonální hladiny, včetně testosteronu. Budete-li chtít kontaktovat naše pracoviště, vše potřebné najdete na www.sexuolog.net

MUDr. Pavel Turčan
MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie
Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: