Úraz kolene

dobrý den, byl jsem na magnetické resonanci levého kolene. Výsledek byl: Ruptura LCA, ruptura zadního rohu laterálního menisku, degenerativní změny v obou meniscích a bakerova pseudocysta. Počítám s artroskopií kolene. Chci se zeptat, jestli je nutná plastika LCA, za předpokladu, že by bylo koleno stabilní (2-3 měsíce normálně chodím) a jak dlouho po artroskopii budu chodit o berlích (nechodící, chodící, atd.), prostě jak by mohla vypadat rekonvalescence, děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na vyšetření kolena a zjištění, zda koleno je stabilní či ne. Pokud by byla zjištěna nestabilita kolena, ošetření předního zkříženého vazu plastikou by bylo žádoucí, zvloáště pokud jste mladý člověk a sportovec. Není ale nezbytně nutné. Po artroskopii bude jistě stav podrobně zjištěn a jiste odstraněna část menisku, která je nodtržena. Chůze o berlích v případě jen operace meniksu a nikoliv LCA do 10 dní, poté postupně plná zátěž. Jinak rehabilitace, pohybová loéčba a fyzikální terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?
Články: Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?
První příznaky klíšťové...
Správná funkce štítné žlázy je v menopauze pro ženu zásadní!
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: