Ureaplazma

Dobry den, pred niekolkymi rokmi (asi 10-timi) mi diagniostikovali ureaplazmu, brala som antibiotika asi 3 tyzdne, po dobrati som mala vysledky testov uz negativne. Medzitym som mala partnera, a znova nastal ten isty problem, znova som brala antibiotika..... Neskor s inym partnerom som problemy viac nemala, ani testy nepotvrdzovali viac pritomnost ureaplazmy, Momentalne mam noveho partnera a asi po 3 mesiacoch znamosti som dostala znova zapal mocovych ciest a nalez na ureaplazmu....Moja otazka znie: Je mozne,aby v tele tato bakteria prebyvala tak dlho aj po dolieceni, nevykazujuc symptomy, vysledky testov negativne, a potom z nejakeho zvlastneho dovodu sa znova ukazat? Alebo to mam chapat tak, ze ja som bola doliecena, ale kedze je to tak dost rozsirena bakteria, z casu na cas ju znova dostanem, bud od noveho partnera, alebo inou cestou? Taktiez by som rada vedela, ako sa toho navzdy zbavit, ako dlho treba riesit liecbu, mne zatial predpisali antibiotika na max. 2 tyzdne, ale citala som nazory na internete, ze to treba liecit dlhsie, Momentalne mam predpisane antibiotika na 10 dni, a ja mam uz pochybnosti o o tom, ci vobec zaberu, a tiez by ma zaujimalo, ci nahodou netreba komplet vymenit i spodne pradlo, na toto ma doposial ale ziaden gynekolog neupozornil, ze by sa bakterie mohlo udrziavat i na uterakoch alebo spodnom pradle.... Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže byly výsledky v mezidobí negativní, tak s největší pravděpodobností jste získala infekci znovu od někoho jiného

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: