Utržená achilová šlacha.

Přeji dobrý den, můj dotaz je ten, že jsem začal chodit na rehabilitace po utržené achilovce. Při delšímu trápení s berlemi ( tak 10 min. belhání bez našlapu ) mně nárt nohy začne modrat a chodidlo také s doprovázeným mravenčením a pícháním. Chci se proto zeptat jestli to je v tomto stavu normální a nebo je něco špatně a jak dlouho to může trvat ? Děkuji Pokorný

Odpověď odborníka:

Neudal jste jak dlouho jste po operaci, jaký typ operace, zda je zde znehybnění sádrou nebo ortézou. Je na místě lékařská kontrola a posouzení žilního a tepenného zásobení končetiny. I po operaci by měl být stimulační kontakt chodidla s podložkou do 10% zátěže, při klidu poloha končetiny v elevaci, končetina ve zvýšené poloze. Jistě po vyšetření a zhodnocení stavu je na místě pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci včetně vodoléčby, na příklad vířivá koupel nohou. Uvedeno jen jako příklad Jinak doporučí rehabilitační lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: