Uzivat liek pamba alebo nie

Chcem sa opytat ci podla Vas mozem uzivat liek PAMBA,ktory mi predpisal moj gynekolog na zastavenie krvacania po tom ako ma vysetril s tym, ze som "asi" v 3 tyzdni tehotenstva(na USG bolo vidno maly utvar) ale uz niekolko dni slabsie krvacam(hnedasty vytok),bolesti vsak nemam. V pribalovom letaku spominaneho lieku sa vsak pise,ze sa nesmie uzivat v zaciatocnych tyzdnoch tehotenstva. Bojim sa aby mi to nesposobilo spontanny potrat resp. ci sa uz aj tak nestalo kedze krvacam. Dakujem!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to pravda, bohužel nejsem gynekolog a nevím, zda je tato praxe běžná a co pan doktora k tomu vedlo, čekala bych spíše lék z jiné skupiny /progesteron na posílení funkce žlutého tělíska/. Proto si zavolejte přímo lékaři a žádejte vysvětlení. Po přečtení příbal. letáku máte oprávněně obavy a máte také právo na jeho vysvětlení a ujištění o tom, že se lék dávat může. Ještě byste také mohla jít na konzultaci k jinému gynekologovi, pokud máte tu možnost - ujištění o životnosti těhotenství a správnosti této léčby (tzv.druhý názor, v zahraničí velmi běžná praxe). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: