Uzkost, brnenie a tras tela

Dobry den, chcela by som Vas pekne poprosit o radu, resp. informaciu. Popisem Vam trocha zdlhavo moj problem, aby ste mala prehlad. Pred 3 rokmi som sa zacala liecit na PP a uzkosti. Zaroven trpim aj Histaminovou intoleranciou. H intoleranciu riesim dietou a antihistaminikami. Ja si myslim, ze je medzi oboma ochoreniami prepojenie. na PP mi bol vtedy nasadeny liek Elicea 10 mg, vsetko bolo fajn, liecba mi zabrala. Postupne som s lekarom po cca 3r dosli k zaveru, ze skusim liek vysadit. Podotykam, ze som za ten cas pribrala 20 Kg :-( Eliceu som vysadzala 6 mesiacov, z 1 tbl postupne na 1/2, potom na 1/4 ... Po asi 3 tyzdnoch od vysadenia sa u mna zacala vyrazna nespavost a aj pocit uzkosti. Po mesiaci trapenia so spankom, som opat isla k lekarovi, kde mi nasadil 1/3 tbl Trittico AC 150. Spanok sa mi o 70% zlepsil. Ale co ma trapi je to, ze od vtedy mam asi od obeda pocit uzkosti s vyraznym brnenim tela a aj svalove zasklby, busenie srdca, celkovu slabost. Po 4 tyzdnoch liecby Tritticom som isla na kontrolu k lekarovi a povedal mi ze to brnenie a pod. z lieku nie je, ze sa s tym nestretol. Ze skor si mysli ze su to abstinencne priznaky po vysadeni Elicea, ktoru som ale vysalila este v polovici Januara. Prosim mate s tymto problemom nejaku skusenost ? Je to neziaduci ucinok Trittica a mam cakat kym zaberie, alebo je to naozaj ten abstinencny priznak po vysadeni Elicei ? Viem, ze by sa urcite dalo opat nasadit Eliceu, alebo iny liek a po case by sa to asi napravilo, ale trapi ma to, ze mam uz 35 rokov a uvazujeme o 1 dietati a ja sa bojim byt na AD v tomto obdobi a pri dojceni. A trittico beriem, zatial tak ze tu 1/3 lahko vysadim. Dakujem pekne Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Trittico může působit nežádoucí účinky vnímané jako "srdeční". Spíše nerozuím tomu, proč máte Trittico, když vám bylo zcela dobře při Elicey. Co fungovalo jednou, bude fungovat zase. Obecně je v těhotenství dopad antidepresiv na plod možný, byť není velký. Dopad trvajících potíží je ale větší, většinou doprovázený hyperkortizolémií apod. Bál bych se tedy více otěhotnět bez léků, než s léky. Navíc v těhotenství hormonálním vlivem se stav většinou lepší, umožní tedy vysazení. Větší rizika jsou po porodu, ale to bych řešil až tehdy, pokud by se skutečně vyskytly. Vrátil bych se k léku Elicea. Brzké zlepšení přeje Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Uzkost, brnenie a tras tela | Od: Jana | 31.3.2016 19:29
Dobry den,
p. doktor, dakujem velmi pekne za odpoved.
Je mozne ze aj to brnenie a tras v tele sposobuje
Trittico ako neziaduci ucinok ?
Pokial mi problemy neprestanu do kratkej doby, som
odhodlana prejst opat na Eliceu, len ako som pisala,
pribrala som z nej 20 kg a to som mala vyvazenu
stravu :-)
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: