Uzlina

Dobrý den, syn 16 let si nahmatal v podbřišku zduřelou uzlinu velikosti švestky,šli jsem k pediatrovi odebral krev.syn je dlouhodobě zcela zdráv,netrpí na nachlazení,neužívá žádné léky,V lednu 2008 prodělal zánět nehtového lůžka na stejné straně jako nyní nahmatal uzlinu,Byla provedena plastika nehtu + ATB,vše celkém bez problémů,zahojeno do 7 dnů.Je možné,že uzlina je zvětšena z tohoto důvodu i když uplynulo10 měsíců,nebo se jedná s největší pravděpodobností o jiný problém?A jaký?Je zvětšení uzliny jednostranně třeba u dospívajících běžné a dočasné??? Velmi děkuji za odpověď.Dáša

Odpověď odborníka:

Nejprve je nutno odlišit zvětšenou uzlinu a něco jiného (např. tříselnou kýlu) - to by měl zkušený lékař - nejlépe chirurg snadno rozlišit. Zvětšená uzlina při infekcích (jako měl váš syn) bývá bolestivá, ale 10 měsíců je dost dlouhá doba, jestliže je nehet zahojený, ulzina přetrvávat nemůže. Na pohmat citlivá může být zmíněná kýla, při zakašlání či jiném zvýšení nitrobřišního tlaku by se měla více vyklenout. Tříselné uzliny ale bývají často zvětšené při infekcích močových a pohlavních (má už váš syn sexuální život?). Poslední možností (pokud je uzlina hrbolatá, nepohyblivá a nebolestivá) je i nádorové postižení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: