Uzlina nebo lipom

Dobrý den, mám dotaz, manžel má na levé straně prsu útvar, který je stále stejný, něco jako rosol, asi tři roky, byl s tím u lékaře. Na ultrazvuku ten útvar cítí, ale nevidí, nemohou ho specifikovat, protože má prý stejnou konsistenci jako svalovina okolo, tak se zase nic nedělo. Protože má v rodině tři úmrtí na rakovinu, tak jsem ho opět poslala k lékaři, ten řekl lipom nebo uzlina? Může to být rakovina, když nemá jiné obtíže a útvar je stále stejný? Mám o něj veliký strach. Přeji Vám příjemný den a moc děkuji Macáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den Iveto! Můžete být klidná, vašeho manžela vyšetřili nezávisle na sobě dva lékaři, pokud by vzniklo sebemenší podezření na zhoubný nádor, zcela jistě by ho poslali na další vyšetření. Nevím jak je útvar velký a jak hluboko je umístěn, ale pokud by měl být pro vašeho manžela trvalým zdrojem úzkosti, nechcete se zkusit domluvit s vaším praktickým lékařem na jeho odstranění? Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: