Uzlina na plících

Dobrý den, můj dotaz se týká maminky. Před 10 lety měla nádor na pravé polovině plic. Úspěšně jí operovali a zdálo se, že je vše v pořádku. Minulý týden byla na kontrole, protože má kašel. RTG byl čistý, krev taky, ale CT vyšetření ukázalo na snímcích uzlinu. Podle doktora je to na 99% zase nádor :(. Maminka je objednaná na bronchoskopii a dále se uvidí, co s tím. Ona tam nechce, cítí se dobře a nevěří, že je nemocná. Podle ní CT ukázalo bouličku, kterou má v prsu (je totiž na stejném místě, jako údajná nádorová uzlina). Myslíte si, že je to možné, nebo je to blbost? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Evelain, zaměnit uzlinu v hrudníku za bouličku v prsu je na CT nemožné. Snímky CT jsou krájené "jako salám", ne jako obyčejný rentgen, kdy je člověk vyfocen zepředu a jednotlivé tkáně se slijou do jedné roviny. Ale nevěšte hlavu, jedná-li se pouze o jednu uzlinu, jistě bude možné problém nějak řešit !

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: