Uzliny

Dobrý den, na co všechno se testuje krev když se vyšetřuje na uzlinový syndrom? A ovlivní výsledky gravidita (jsem ve 26.tt). Mám po viroze zvětšené uzliny na krku, jednu na tváři (měla jsem i zánět dutin) a mám pocit že i v třísle jedna je. Dr. mě vzala krev a poslala na UZ, ale ne s tou v třísle, že to v těhotenství nemá cenu (může být z kvasinek, atd.... my bylo řečeno). Odhalí vyšetření krve i kdyby bylo něco s tou v třísle? Nebo mám její UZ požadovat? Mám z těhle věcí dost strach, aby to nebyla třeba rakovina. V tom třísle je cca. 0,5 cm velká a nahmátnu jí jen když se snažím. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, píšete ,že jste prodělala infekt. Po infektu mohou být uzliny zvětšené i delší dobu po infektu. Uzliny o velikosti 0,5 cm bych se neobávala. Z krve se dá vyloučit přítomnost pozitivity zánětlivých ukazatalů, jejich zvýšení by znamenalo možno přetrvávající přítomnost zánětu v těle. V těhotenství je celkem fyziologické mírné zvýšení sedimentace i bílých krvinek. Pokud by zvětšené uzliny přetrvávaly dlouhodobě, doplnila bych ještě hematologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x