Uzliny,,augmentin

Dobrý den pane doktore,před asi 3týdny jsem si všimla,že syn má na krku z boku velkou uzlinu.Po týdnu jsem to psychicky nevydržela a poslala ho k lékaři/ORL/.Ten mu dal Augmentin a poslal na ultrazvuk.Lékař na ultrazvuku řekl,že má zvětšené všechny uzliny na krku a že by to mohla být toxoplazmoza. Takže vzhledově je vidět jen ta větší uzlina a ostatní ne,ale na ultrazvuku ano. Ten den,co přišel syn od lékaře dostal teplotu.Postupně se projevila velká rýma,která přetrvává.Snad se mu jen trochu uvolňuje,ale zahleněný je pořádně.Ovšem teploty má stále. Sráží je Ibumaxem.Dnes např. měl ráno necelých 38,pak to bylo dobré a teď k večeru zase už má něco málo přes 37 stupňů C. Tak nevím,jestli ty uzliny souvisí s tím nachlazením.A proč Augmentin nezabírá. Děkuji za odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano, Augmentin jako všechna antibiotika nemusí zabrat hned, do třech dnů byste ale měla pozorovat zlepšení. Rozhodně i když se nic nezmění, je důležité dobrat celé balení kvůli možnému vzniku rezistentních bakterií. Zvětšené uzliny i ostatní projevy jsou velmi nespecifické - těžko poznat přesně původce, tedy konkrétní bakterii. Augmentin je ale vybraný dobře - je širokospektrý a měl by zabrat. Pokud se do pěti dnů nic nezmění, raději zajděte k lékaři znovu.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: