Uzliny v tříslech a u uší

Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat asi před třemi týdny jsem byla nemocná šla jsem si pro léky ale bohužel po třech týdnech se mi objevila uzlina docela bolestivá před uchem po třech dnech na to mi vyskočily další v tříslech celkem asi sedm a jsou velice bolestivé (nemohu sedět,čupět a lehce mě to omezuje v chůzi) lékař mi již bral krev na nějaké vyšetření ale momentálně mi jedna známá říkala že se tyto uzliny i operují že ona s nimi na operaci byla tak by mě zajímalo jestli to tak je protože mám strach a můj lékař má momentálně volno abych se optala děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ivono! Zvětšení více uzlin na různých místech na těle (tzv. uzlinový syndrom) může mít desítky příčin. Nejčastější příčinou bývá infekce, např. infekční mononukleóza, toxoplasmóza, borrelióza a mnoho dalších. Většinu z těchto onemocnění lze odhalit pomocí krevních testů. Méně často je potřeba provést ultrazvukové vyšetření uzlin a jen v ojedinělých případech se přistupuje k tzv. extirpaci uzliny, tedy k jejímu chirurgickému odstranění a následnému vyšetření na histologii. Ale ani tohoto zákroku (pokud by na něj vůbec došlo) se nemusíte bát, provádí se v celkové anestezii, trvá vemi krátce a jizva po něm je drobná. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: