Velmari a penbene

Dobrý den, mám velký strach, beru pravidelně HA Velmari a 6. den cyklu jsem si vzala první prášek Penbene a ještě ten den měla nechráněný styk s přítelem..v příbalových letácích a na internetu jsem si přečetla o možnosti snížení účinku antikoncepce a tak se chci zeptat jak velká pravděpodobnost je, že jsem otěhotněla? HA beru druhým měsícem.

Odpověď odborníka:

Jako u ostatních antibiotik může při použití fenoxymetylpenicilinu dojít ke snížení účinku perorálních kontraceptiv.To udává výrobce, ale pravděpodobnost není příliš velká,pro jistotu do konce cyklu použijte ještě kondom i když je to až možná příliš velká opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nedostavení menstruace | Od: jarek | 11.12.2013 16:07
beru pravidelně HA velmari. Doktor mi předepsal
antibiotika penbene. nedostala jsem menstruaci ale
sex jsem v době uřívání antibiotik neměla.
reagovat
re:nedostavení menstruace | Od: Administrátor | 13.12.2013 10:23
Dobrý den,
doporučuji se obrátit přímo na lékaře. Je však třeba Váš dotaz nasměrovat přímo do poradny, ne jen do diskuzního fóra. Poradnu najdete zde www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
Po položení dotazu do poradny se Vám bude náš odborník věnovat.
Děkujeme
Administrátor
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x