Velmi kolísaví tep

Dobrý den.Mám problem s tepem v klidu cca 55/min a jen ujdu treba 5-10 metru a tep je 85-90/min kdyz jdu do schodu jeste vysi vek 27.vaha 82kg výška 176cm. Uživám vasocardin 50 rano 3/4-1/2-1/2 prosím poradte uz nevim co mam delat.EKG holter mi nedali a na sono sem obednany az za 3 mesice.A hlavne dotaz je normalní to zrychleni o 30-40 pulzu po chuzy par metrů?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem dotazu mi chybí důvod léčby Vasocardinem - je to pro hypertenzi nebo pro nějaký druh arytmie? Okamžité zvýšení tepové frekvence je adaptační reakcí na zahájení zátěže, i když zrychlení o 30-40/min. po několika krocích je nezvyklé. Může jít také o projev malé trénovanosti a snížené tolerance zátěže. Doporučoval bych doplnit EKG monitoraci a především zátěžové EKG (ergometrii), kde lze přímo sledovat srdeční frekvencí v závislosti na zatížení a korelovat ji s případnými subjektivními příznaky. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: