Velmi náhlá bolest hlavy při náročném posilování

Před dvěma týdny jsem při přitahování na hrazdě náhle pocítil silnou bolest v hlavě, spíše v zadu. Musel jsem si ihned lehnout a půl hodiny jsem cítil velmi silnou celkovou slabost, která částečně ustoupila. Druhý den jsem cítil stále celkovou slabost a návaly krve do hlavy a točení hlavy a ospalost. %Sel jsem na pohotovost, kde mi vyšetřili reflexy a chůzi a zvedání hlavy vše v pořádku a poslali mě domů bez CT. 14 dní jsem byl v prac. neschopnosti. První týden se to zlepšovalo rychle, ale spal jsem tak 14 hodin denně.Včera jsem nastoupil do práce. Při sebemenší námaze se mi zostří vidění (jako opilost), je mi mdlo a trochu mi modrají ruce. Musím jen sedět a nenamáhat se jinak je mi špatně. Lékaři na pohotovosti a prakt. lékař ignorují to že jsem byl perfektně zdravý až do náhlé silné bolesti v hlavě a říkají mi že při prasklé cévce bych na tom byl hůř, ale myslím si že jsem akorát. Nakonec mě prakt. lékař poslal na "SONO extrakraniálních tepen k vyloučení zejména vrozené stenozy" kam jdu pozítří. Jak mám postupovat? Pokud se můj stav rychle nezlepší musím ukončit prac. poměr. Můžete vyloučit prasklé aunerysma jako ostatní lékaři jen proto že nemám jiné příznaky než náhlou silnou bolset,ospalost závratě a celkovou slabost? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Podobným Mechanismem, který popisujete, subarachnoidální krvácení vzniknout může, většinou se jedná o vážný akutní stav, ale vyskytují se i mírnější formy. Vzhledem k časovému odstupu ve Vašem případně proběhlé subarachnoidální krvácení vyloučí pouze provedení lumbální punkce a spektrofotometrické vyšetření mozkomíšního moku. CT mozku po 14 dnech bude už asi negativní.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: