Venostáza krevních kapilár

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 18.10.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den, měl bych následující dotaz, dělali mi biopsii kůže kvůli tomu že mám každou chvíli zarudlé nohy (při dalším pobytu v pokojové teplotě temně rudá barva) a našli tam akorát nějaké atypický rozšíření cév s tím že pravděpodobně půjde o venostázi, jenže problém je v tom že mě ty zarudlé nohy příšerně pálí a bolí, a když mám na sobě kalhoty tak ta kůže navíc ještě v místech dotyku někdy štípe. K těmto bolestem mi neřekli prakticky nic, že prý je o neobvyklé, a nějaké rozšíření cév řešit nebudou, když tam není zánět. To se s tím tedy opravdu nedá nic dělat? To zarudnutí vem čert, mě obtěžují hlavně ty bolestivé příznaky, nedá se to nějak vyřešit, aby se tam ta krev nehromadila (pokud jsem to správně pochopil) a byly ty kapiláry normálně průchozí? Zatím beru ascorutin ale nezdá se že by to nějak pomáhalo a taky jsem zkoušel střídání teplé a studené sprchy, jako se to dělá při křečových žilách na posílení, ale taky bez úspěchu. Děkuji předem za rady.

Odpověď odborníka:

Měl bste projít vyšetřením na kožní ambulanci a revmatologii, kde nejen že budete vyšetřen, ale budou vám odebrány krevní testy a zhodnoceny možné alergisující látky, které se takto mohou projevovat. Tedy kromě tohoto základního vyšetření jistě i vyšetření na alergologii. Někdy trvá dlouho, než se opravdová příčina potíží zjistí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: