Venkovní hemoroid

Dobrý den. Asi od 22.9. jsem zjistil v těsné blízkosti konečníku venkovní hemoroid velikosti o něco větší než lískový oříšek, Ihned jsem nasadil Hemostop, čípky Faktu a prováděl koupele v dubové kůře. Do dnešního dne se nic nezměnilo a stav přetrvává. Gastroenterolog mi předběžně napsal k užívání Detralex, ale bez vizuální prohlídky. Je mi 80 let, mám stimulátor a beru Warfarin. Velmi se obávám provedení chirurgického zákroku, Jsem polymorbidní pacient, který má zhoršenou funkci ledvin a chodím na kardiologické prohlídky včetně kontroly stimulátoru a postradiační léčby karcinomu prostaty. Můžete mi sdělit, jestli je možný i jiný způsob léčby? A to už se nevrátí do předchozího stavu? Zatím nemám naštěstí žádné potíže. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko říct, proč se Vám stav nelepší,spíš to vypadá, že máte zevně konečníku ucpanou žílu krevní sraženinou, bylo by lépe vyhledat chirurgickou ambulanci.Warfarinu se bát nemusíte, pokud o tom bude lékař, který Vás bude ošetřovat, vědět.Způsob léčby je jediný - v lokálním umrtvení "oříšek" naříznout a sraženinu vytlačit.Sám od sebe se bude vstřebávat velmi dlouho a patrně ne úplně. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: