Vliv koloidních minerálů a pasty na zubní sklovinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby užívání kyselého roztoku Fytominerál s koloidními minerály s pH v rozmezí 2,8-3,4 mohl v kombinaci s bělící pastou Colgate může nějak narušit, příp. rozleptat zubní sklovinu? (vlivem chemické reakce) Partner pil Fytominerál a čistil zuby bělící pastou. Roztok i pastu přestal užívat, protože se u něj objevila bolest, patrně zánět dásní a rozleptané zuby. Předtím nikdy žádné problémy se zuby neměl. Děkuji za zodpovězení

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jakýkoliv kyselý přípravek může sklovinu poškodit. Postup, který popisujete nedoporučuji. Pokud chcete zuby vybělit, zkuste profesionální přípravky. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: