Vliv chlamydií na porod

Dobrý den, ve 36. týdnů mi z poševních sekretů gynekolog zjistil chlamydie. Napsal mi lék Zitrocin, abych jej užívala. (po dobu tří dnů jednu tabletu, pak týden pauza a zase tři dny jednu tabletu). Mohla bych Vás poprosit jako o odbornici, abyste napsala jaký vliv to má pro miminko při porodu? Pak co to znamená pro mě? Odkud se ta nemoc vezme (když jsem předtím takové problémy neměla)? A jak se pak pokračuje po porodu atd. Už z toho 3 dny nespím a pořád přemýšlím nad tím,, aby se malé při porodu a pak následně po něm nic nestalo!!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dostala jste lék na léčbu chlamydií, proto by miminko nemělo být nijak ohroženo při porodu. Jedná se o sexuálně přenosnou infekci. Po léčbě by bylo vhodné doplnit kontrolní stěry.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: