Vykaslavani krve

Dobry den, mam dotaz uz tyden mam kasel pri kterem pravidelne vykaslavam krev. Jsem nekurak, mam cukrovku. Byl jsem na vysetreni (RTG) i odbery krve a je vse v pohode. Pouzivam na noc dychaci pristroj Apnea mohlo by to byt z toho? Tohle je poprve co mam takove problemy pri chripce tak nevim na koho se obratit a nebo co delat. Budu velice rad za vasi odpoved, predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pokud máte chřipku a výrazný kašel, tak by to mohlo mít souvislost, hlavně pokud je RTG plic a odběry krve v pořádku. Ale doporučuje se - a u nás to ka děláme - u každé hemoptýzky bronchoskopické vyšetření, kde je dobře vidět do prusvitu průdušky a vidíme, jestli je jen hodně prokrvená v rámci infektu, nebo je jiná příčina ... Určitě je dobré se teď vyhnout horkých jídlům a nápojům, kašel spíše tlumit, omezit léky, které zvyšují riziko krvácení. U diabetiků všeobecně je iminitní systém oslabený a každá ionfekce vyžaduje delší dobu léčby.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Kvalitní výživa napomáhá rekonvalescenci po operaci
Články: Kvalitní výživa napomáhá rekonvalescenci po operaci
Pooperační období má i u...
Lymfa: záhadná tekutina?
Články: Lymfa: záhadná tekutina?
Kromě krve v těle proudí i...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: