Vynechání menses

Dobrý den, měla bych ještě dotaz. Již jsem psala, zda vynechání menses nemá spojitost se cvičením. Dostala jsem odpověď, že spojitost v tom není. Na internetových diskuzích jsem pátrala po příčinách vynechání a zřejmě půjde o následek úbytku na váze. Shodila jsem asi tak 3kg, není to moc, ale asi tím cvičením. Stres nemám, jen teďka, když nemám menses, nemocná též nejsem, ani jiné léky neberu. A s určitostí si myslím, že anorexií nebo bulímií netrpím, neboť jím všechno. Ale možná v menších dávkách a tím jsem i zhubla. Chtěla bych se zeptat, když naberu zpět kila, aby tělo nestrádalo, dostaví se zpět menses? Nebo mám rovnou zajít ke gynekologovi k vyvolání menses? Občas mívám bolesti, jako bych to měla dostat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevím kolik vážíte, ale váhový úbytek 3 kg při normální váze by vynechání menses neměl způsobit, bylo by rozumné zajít na gynekologii k stanovení příčiny a nasazení léčby. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x