Výpotek na srdci

Dobrý den, dnes jsem byla na echokardiografii na kontrole kvůli prolapsu mitrální chlopně. Byl mi nově nalezen zcela stopový výpotek za bazální třetinou zadní stěny LK (jen v systole 2mm). Pan doktor řekl, že to nic není (že to může být po nějaké viróze, ale já žádnou neměla) a že mám přijít za rok na kontrolu k posouzení vývoje nálezu. Chtěla jsem se zeptat, co to vlastně je, jak je to nebezpečné popř. co bych měla dělat, aby se to nezvětšovalo? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není potřeba se s tím znepokojovat. Pravděpodobně půjde o prodělaný infekt. Jde o malé množství vody v osrdečníku, které se samo vstřebá. Nyní doporučuj klidový režim, všechny nachlazení, virózy, angíny pořádně vyležet.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zamyšlení nad smyslem erekce
Články: Zamyšlení nad smyslem erekce
V některých případech je...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: