Výpotek v dutině břišní

Dobrý den, podstoupila jsem operaci slepého střeva a během operace mi byl zjištěn i výpotek, který byl pozitivní na Ureaplasma urealyticum a Mycoplasma hominis. Byli mi na 14 dní nasazeny antibiotika. Zajímalo by mě zda-li se výpotek mi může znova objevit a co se jedná. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V břiše je vždy něco výpotku a je zcela fysiologický. Jinak je tomu u většího množství jako reakce na zánětlivé a jiné změny v dutině břišní. To co popisujete by se nemělo znovu objevovat. Podrobněji vám sdělí váš chirurg, který vás ošetřoval ten zná všechny podrobnosti vašeho onemocnění.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: