Vyrážka po orálním styku

Dobrý den.Měla jsem orální styk s možná rizikovým partnerem a čtvrtý měsíc po rizikovém orálním styku se mi na těle objevila vyrážka jménem pytiriasis rosea gibert.může tato vyrážka souviset s hiv infekcí nebo jinou pohlavní nemocí? četla jsem že vyrážky způsobené hiv infekcí mohou být lehce zaměnitelný s jinými vyrážkami.mám tím namysli že já i doktor myslíme že jde o vyrážku pytiriasis rosea gibert a přitom ve skutečnosti to může být vyrážka způsobená hiv infekcí.sám doktor mi řekl že vyrážka pytiriasis rosea gibert je způsobena neznámou infekcí.takže si myslím že může být klidně způsobená hiv infekcí.mám z toho docela strach.děkuju vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Pityriasis rosea není způsobena HIV ani jinou pohlavně přenosnou infekcí. Nicméně pokud jste měla rizikový kontakt, pak chápu, že se HIV obáváte, ale HIV infekce se v tomto období nemusí nijak projevovat, takže v případě pochybností si spíše nechte odebrat protilátky. Ale s pityriasou to zcela jistě nesouvisí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: