Vyrážka po očkování

Dobrý den, mám problém s vyrážkou, která se mi objevila den po očkování-klíšťovka. Kvůli chybné dokumentaci jsem byl namísto po 3-5 letech očkován již po 2 letech a 2 měsících. Je mi 18 let, 197cm, 85kg, je to 6. injekce, ostatní očkování bez reakcí, nikdy jsem vyrážku po nich neměl. Jedná se o FSME immun 0,5ml. Vyrážka se objevila na rukou, není příliš vidět, jde o malé hrubky na kůži od zápěstí po ramena. Zmizí vyrážka sama? Jsou to již 4 dny a vyrážka nejeví změnu, snad jen možná zmizelo červené zabarvení kolem hrubek, těžko posoudit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přestože vyrážka jak uvádíte vznikla v časové souvislosti s očkováním, nemusí být očkování jedinou možnou příčinou. Pokud vyrážka nezmizí během několika dnů, doporučuji absolvovat lékařské vyšetření. Můžete také zkusit užít volně dostupná antihistaminika nebo lokální antihistaminika v gelové formě. Na další očkování se dostavte až po 5 letech a uveďte tuto skutečnost, lékař může použít alternativní vakcínu. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: