Vysazování antidepresiv

Dobrý den pane doktore. Beru již rok a půl antidepresiva Citalon a tak 3-4 roku Venrlafaxin.Domluvila jsem se se svou lékařkou na snížení Citalonu na půlku,místo celého prášku. Snižuji jim čtvrtý den a pocituji únavu,průjem,pocit na zvracení,změnu nálad,smutek,bolest hlavy..je možné, že to mám z vysazení těchto prášků?A pokud ano, co s tím mám dělat? Děkuji moc za odpověd. Veronika

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko. Mně se pomalé vysazování antidepresiv u mých pacientů nevyplatilo. Uvažuji,jak s Vámi naložit. Řekl bych,že by bylo lépe,kdybyste přijela,rád bych Vás potkal. Je sice pravdou,že nás dělí asi 300 km ale také je pravdou,že jsem pravděpodobně jediný lékař v republice,který s tímto postupem má víceleté(dobré) zkušenosti. Můžeme ovšem probrat i jiné varianty na mens-sana@seznam.cz Ideální by bylo,kdyb yste mi napsala celý svůj příběh od narození,včetně charakteristiky rodičů a eventuelně i partnera.Nejdůležitější obvykle bývá to,co byste nejraději nikomu neřekla :-) Je to ovšem dobrovolné a jsem připraven pomáhat prostě tak,jak se domluvíme. Těším se,že napíšete. Se srdečným pozdravem a :_) Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: