Vyšetrenie na toxoplazmózu

Som v 15 týzdni tehotenstva a o.i. mi bolo robené vysetrenie na toxoplazmózu. V tehotenskej knizke mám uvedené: norma do 0,1, moj výsledok 0,08. Ked som sa pýtala lekárky, len skonstatovala, ze je to v poriadku a zrejme som v minulosti prekonala tooxoplazmózu, mám protilátky a dalsie vysetrenia nie sú nutné, kedze sa riesia len akútne prípady Je to naozaj tak? Nemohla som napr. prekonat toxoplaz. na zaciatku tehotenstva a teraz uz tie hodnoty klesajú? Dakujem za Vasu odpoved

Odpověď odborníka:

U toxoplazmózy je důležité, zda máte pozitivní časné, tzv. IgM protilátky, či pozdní, paměťové, tzn. IgG protilátky. Protilátky IgM svědčí většinou pro akutní onemocnění, IgG protilátky o onemocnění proběhlém někdy v minulosti.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: