Vysetrenir jícnu

Dobrý den chci se zeptat mám potíže už 3 měsíce. S polykáním když jím jídlo tak se mi špatně polyká a trošku neteče krk a špatně se mi dýchá. A alergická jsem na pyl trávu břízu pečivo. A přitom mě vadí všechny potraviny i pití a nevím proč. A mám autoimunitní onemocnění. Může to dělat přecitlivělost a kde se dá udělat testy na přecitlivělost. A z krční mě poslaly na endopsiii jestli nemám něco žaludku i v jícnu. Jenže nemůžu to podstoupit kvůli tomu aby mi ten krk nenatekl z té hadičky. A chci se zeptat se zeptat jestli se to může dělat v narkoze. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě je na místě podstoupit endoskopické vyšetření jícnu, většinou se dělá bez narkózy, pouze v život ohrožujících stavech je výkon v narkóze. Toto se Vás ale netýká. Pokud myslíte přecitlivělostí alergii na potraviny, mohou Vám udělat testy na alergologii. Předpokládám, že pokud jste absolvovala krční vyšetření, byla Vám zkontrolována i štítná žláza, která rovněž může dělat polykací obtíže.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: