Vyskakuje mi kyčelní kloub

Mám 6 měsíců po operaci kyčle a po 3 měsících mi začal kyčelní kloub vyskakovat a s velkou bolestí se vždy sám vrátil zpět. Jednou mi vyskočení kloubu způsobilo dokonce takový pád, že jsem utrpěla zlomeninu zápěstí. Zajímalo by mě, proč mi po 3 měsících od výměny kloubu dochází k vyskočení kloubu a zda-li to někdy přestane samo, nebo co mám pro to víc udělat, abych se těchto bolestivých stavů vyhnula ? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud se stav vykloubení kloubu opakuje jedná se o značnou nepříjemnost. Je třeba vědět, zda opravdu se jednalo o vykloubení nebo jinou potíž s kloubem. Záleží na rtg snímku endoprotézovaného kloubu, poloze komponent. Každopádně by se mělo jednat o fyzioterapeutickou léčbu na rehabilitaci k posílení pletence pánevního na straně operovaného kloubu. Stav by se tak měl postupně upravovat. Zatím se varovat krajních poloh a to jak v ohnutí kloubu, dřepů, doskoku, na př. seskakování s kola. Pokud by se stav opakoval a to častěji je třeba uvažovat o operativním řešení. Předtím je třeba , ale zvážit řadu faktorů stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: