Vyskoký tlak

Již asi měsíc mě bolí hlava, byla jsem hosp. na neurologii, problémy se zmenšily/bolest hlavy, brnění rukou, pocity na zvracení, závratě/mám za sebou prodělanou a snad zaléčenou boreliozu /prosinec2013/.dnes při běžné kontrole u PL v 7h ráno mi naměřila sestřička tlak 170/110, poté i doktorka 190/110 dali mi tenziomin, po 40minutách tlak stále stejný.odeslali mě na internu tam asi za hodinu byl tlak jen 160/90 dali mi lék tritace a poslali mě domů /dělali mi i odběry, celkem OK/.doktorka mě objednala na tlakový holter/za tři dny/.V pondělí si mám jít pro léky /prestarium neo/.Jde mi o to že se nějak nemůžu srovnat s tím že budu v necelých 40ceti letech brát léky na vyskoký tlak.Nechci.Jde s tím něco dělat, zhubnout? /170cm/cca 80kg/ budu moc běhat/rekreačně běhám OB/ co sauna?Je pravda že můj otec se léčí na vyskoký tlak, děda zemřel na moz.mrtvici.Můžu ty léky odmítnout s tím, že se tlak upraví sám ? dietou?děkuji

Odpověď odborníka:

U léčby vysokého krevního tlaku jsou důležitá režimová opatření, především absence kouření, dostatečný pravidelný pohyb, redukce nadváhy, snížení příjmu soli, a to nejen viditelné soli, ale i slaných a konzervovaných potravin, uzenin. Pokud režimová opatření nevedou k nápravě, je třeba nasadit medikamenty. Bohužel není nic mimořádného, že i lidé Vašeho věku užívají léky na snižování krevního tlaku. Sauna je nevhodná v době, kdy je krevní tlak rozkolísaný a nedosahuje ideálních hodnot.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: