Výsledek rentgenu,bolesti zad a eeg vyšetření

Dobrý den pane doktore, doktorko před 2 lety jsem se učila na lyžích a podařilo se mi spadnout tak, že jsem se při pádu na záda strašně bouchla do hlavy i přes helmu to byla velká rána, bolest zad jsem nijak nepociťovala, ale bolela mě ta hlava asi 2 dny a asi týden mě hrozně bolel krk v zadní část a nemohla jsem se uložit na postel či vstát bez toho abych si nedržela hlavu. pak jsem doktora nevyhledala, přešlo to, bolesti žádné, tak jsem myslela, že to bude dobré. 5 měsíců poté jsem byla odeslána za neurologem kvůli bolestem hlavy a zad, záda bolela v kříži, doktor mě prohlídl, ale byl samá sranda a zádům nevěnoval žádnou pozornost i když jsem mu to připomínala a říkala jak mě bolí. Věnoval se jen hlavě kdy mě poslal na MR hlavy, ne celého těla a nic se nenašlo, tak mi napsal, že mám migrény, ale mě bolesti hlavy nepřipomínají příznaky na migrénu, pak mě tedy odeslala do Trombotického centra kde mi díky Ulcerózní kolitidě byl zjištěn zvýšený faktor VIII na 154 a po roce teď na podzim se zvýšil na 162. Tím pro něj vyšetření skončilo. Po půl roce jsem vyhledala neurologa znova, ale jinýho a přišlo se na to, že mám utlačený nerv v oblasti lokte, nález je stále stejný. Byla jsem na rentgenu a závěr zní:blokové post. Cp,stp susp traumatu tel RH 7,8/lehce klinovité snížení asi o 20 % megatrtansversus L5 dx. Můžete mi prosím říct co to znamená, vím, jen, že mám zablokovanou krční páteř a prý malý výrůstek v kříži, za který prý člověk nemůže a mě napadlo jestli se to nemá sledovat,protože mě záda furt hrozně bolí,když ne v kříži, tak uprostřed páteře, krční páteř je celkem dobrá zatím a bolesti hlavy mám každý den, někdy menší, někdy větší a hlavně nad čelem pravé strany, někdy i levé a nad spánkem, bolest je často náhlá a velká a různě odeznívá, někdy po pár vteřinách, někdy po hodině a tak se to opakuje. čeká mě vyšetření EEG, léčím se i se sníženou funkcí štítné žlázy, zánětem žaludku a jícnu, Ulcerózní kolitidou, únavovým syndromem a úzkostnou depresivní poruchou a beru dost léku a to Asacol, Loseprazol, Itoprid, Euthyrox 75, Welbutrin, Dogmatil, Triticco, Sorbifer, Calcichew. Teď jsem byla na kontrole sona štítné žlázy a mám tam 2 uzle 300 a 9 mm s krvácením, nevím jestli ty nemoci na sebe navazují nebo ne, ale mám se obávat vyšetření EEG a co toto vyšetření muže zjistit, nebo proč se mě tam vůbec posílá. Děkuji za odpověd. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz je poněkud komplikovaný a popisujete problémy z několika medicínských oblastí. Ce se týká Vašich bolestí hlavy, mohou být podmíněny i blokádou krční páteře. Na rentgenových snímcích je dále popsáno zvětšení příčného výběžku obratle v oblasti bederní páteře. To nemusí způsobovat žádné obtíže. Dále podle popisu rentgenolog vyslovil podezření na stav po zlomenině obratle se snížením jeho těla. Myslím, že by bylo nejlepší, kdyby jste se s Vašimi problémy s páteří obrátila na ortopeda nebo rehabilitačního lékaře

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x