Vysledek pristroje plusoptix

Dobry den, dostali jsme doporuceni jit s rocnim synem k ocnimu lekari na zaklade vysledku vysetreni pristrojem plusoptixem. Rada bych se zeptala, jestli tyto hodnoty jsou jiz alarmujici, ze syn bude v tak nizkem veku treba jiz nucen nosit bryle? Jinak syn nesilha a mam pocit, ze pri hre vidi dobre. Dekuji a preji hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u syna byl přístrojem zjištěn výrazný astigmatismus na levé oko, tj. nepravidelné zakřivení rohovky. Pokud by se výsledky potvrdily, tak brýle budou v dohledné době třeba. Zda budou nasazeny hned, nebo se ještě chvíli počká, to Vám na dálku neřeknu, protože to závisí na vyšetření dioptrií po rozkapání očí. A také případná rodinná anamnéza. Signálem také bude, zda mu vadí zakrytí pravého oka. Protože to by signalizovalo horší vidění na levé oko, kterému se brání zjevným odporem. A v tom případě by se brýle předepsaly hned.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: