Výsledky ze sona

Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o co se jedná.Dne 14.11.08 jsem byla na sonu se šž.Pan doktor mi napsal zprávu pro mého OL:1.uzel: 40-26-22mm (11-4ml)dx Přítomnost:hypoechogennich ložisek/Pacientka s uzlíkem vpravo na krku.Na krku vpravo pružný uzel.Uzliyn nehmatám.SONO:laloy šět.ž l.jsou ještě norm.echogetniy,homgoenní,ohraičené,vpravo je dutinový útvar vel.11ml,píchli jsme .evakuace asi 9ml "slámy".Evakuováno téměř vše,pak komprese.Pod úhly manibuly nesusp.uzliny,jinak uzliny na krku ani v nadklíčkách nevidím.Do Biolabu odesláno k obarvení a cytologickému zhodnocení 5 nátěrů.Prosím Vás mohl by jste mi česky vysvětlit o co se jedná.Pan doktor mi nic nevysvětlil ,jen že si krk mám držet,jinak bych musela na operaci v případě,že se mi pravý lalok zvětší.lalok se moc nezvětšil.Jinak žádné problémy nemám jen s padáním vlasů a hubnutí.Myslíte,že by mohlo jít o nádor?Pokud ano,byla by nutná operace.Užívám Eutyrox 1/2 tablety ráno před jídlem..Děkuji předem za váš čas a odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se pravděpodobně o ložisko pravého laloku štítné žlázy, jež bych ale dle kapalného obsahu a nepřítomnosti změněných utlin typovala spíše na cystu než na nádorové ložiskou. doporučovala bych častější návštěvy lékaře a sledování nálezu, pokud by docházelo k progresi bylo by na zvážení i operační řešení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
hypoechogenni uzlik | Od: irena | 2.2.2010 18:31
dobry den,mam diagnozu zvetseny istmus na 4-5 mm,hranicni velikost st.zlazy s hypoechogennim uzlikem 3,5 mm v levem laloku.neni to asi nic vazneho,mam jit s vysledkem k me pani doktorce.muzete mi neco o tom rict,moc dekuji,mam 37 let a moje maminka je po operaci jicnu ma 58 let.trochu problemy u jidla,neji ryzi.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x