Vysoká tepová frekvence

Dobrý den,potřebuji poradit....Asi to nejspíše začalo od porodu kdy mi byl diagnostikován hellp syndrom a tlak 220/180. Vše dopadlo dobře. Začala jsem mít bušení srdce kdy mi tep dosahoval až 120 tepů za minutu. Před porodem jsem byla na vyšetřeni srdce sono a Holter v pořádku,odběr krve kvůli srdci taky v pořádku. jen prý sklon k sínusové tachikardii. Byli mi předepsány betablokátory,ale po domluvě s praktikem jsem je nebrala jelikož beru léky na epilepsii Lamictal 100mg ( záchvaty už 5 let nejsou) aby ch třeba neomdlela nízkým tlakem který mám v pořádku,jen ten vysoký tep. Jelikož ale bušení neustupovala byl mi předepsán Vasocradin 50 mg ráno a večer. Tep kolem 70 za minutu a tlak 120/80...Ale mám hrozné návaly horka, potím se v podpaží,hučí mi v hlavě a občas mi přeskoči srdce. Teď mám před menstruací a bolí me v pravém podžebří a záda u páteře kde si na to místo u páteře nemohu ani sáhnout,jestli mám něco skříplého na pateři?Mám tedy dost problémy s krční páteří a bolí mě i dost hlava. Někdy mám i pocit neustálé žižně bojím se aby to třeba nebyli lediny nebo cukrovka,dost solím. Ale před rokem jsem byla na sonu slinivky,jater,ledvin a prý to mám úplne v pořádku. Jsem už z toho celá unavená, bojim se i někam jít mezi lidi abych třeba neomdlela. Mám dvouletou dceru a je mi 25 let. Už jsem bezradná prosím o názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den těch potíží co popisujete je relativně hodně a bez podrobnějšího vyšetření to celé rozebrat nejde. Stran bušení srdce uvádíte, že máte sklon k sinusové tachykardii a berete na to léky. Obecně lze říct, že sinusová tachykardie není nemocí(nebo pravou poruchou rytmu), kterou by bylo potřebné léčit. Je to většinou reakce na něco( stres, teplota, zánět, porucha štítné žlázy, chudokrevnost...) a proto se v první řade musí pátrat po příčině, která tu tachykardii vyvolává. Samozřejmě je možné změnit i druh prášku, který spomaluje tep a vybrat pro Vás ten nejvhodnější. Jestli se nenajde konkrétní příčina bušení srdce tak by jste měla podstoupit opakované kardiologické vyšetření a ev. i HOLTER EKG na delší dobu než 24hod S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: