Vysoká sliznice dělohy

Opakovaně po 2 měsících lékař na ultrazvuku zjistil sliznici dělohy 7 mm, doporučuje kyretáž, pokud v září bude opět 7 mm, že přechod u mne byl již před 12 lety, nyní je mi 58, sliznice dělohy 7 mm mi nepřipadá na kyretáž až tak vysoká, je kyretáž nutná pokud nejsou jiné problémy, krvácení a podobně? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 7mm je ve Vašem případě vysoká. U žen,které již nemestruují je hranice cca 3-4mm, cokoli nad je podezřelé. Kyretáž bych doporučila v každém případě včetně hysteroskopie(zobrazení děložní dutiny během výkonu malou kamerou-lze vidět polyp, cévy atd.), osobně bych nečekala na září a šla na kyretáž ihned.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: