Vysoky krevni tlak

Dobry den chtela jsem se zeptat jiz delsi dobu se lecím s vysokym krevnim tlakem 130/95 beru conkor pri telesne namaze nebo psychycke pocituji horkost tepani a bolest hlavy a tlak na prsou dela me problem prace na 8 hodin se zatezi nemela bych narok na zps abych mohla pracovat na kratsí uvazek?dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota diastolického (spodního) krevního tlaku, kterou uvádíte, není optimální, proto by bylo vhodné upravit či posílit léčbu (zvýšit dávku Concoru nebo přidat další lék). Pokud míváte při námaze tlakové bolesti na prsou je vhodné doplnit zátěžové EKG, nejlépe však po předchozím vysazení Concoru (poučí Vás lékař). Požádejte také o vyšetření 24-hodinové monitorace krevního tlaku, nejlépe v den, kdy budete v zaměstnání. Velmi těžká fyzická práce, stejně jako noční směny, nejsou u hypertoniků vhodné, domnívám se však, že nárok na změnu pracovní schopnosti nemáte; definitivní stanovisko poskytne příslušný posudkový lékař ve Vašem regionu na základě zdravotní dokumentace dodané Vaším praktickým lékařem. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: