Vysoký tlak

Dobrý den. Mám již dva roky vysoký tlak,zkoušela jsem brát Zorem,ale bohužel mě otékaly kotníky,dostala jsem Prestárium,ale měla jsem dušnost a kašel a musela jsem ho vysadit.Za něj mi dali Lozap H,ale ten mi neseděl,měla jsem častý hlad a často jsem byla nucena vyhledat WC a ještě se mi motala hlava.Dostala jsem lék Betacloc,ale musela jsem ho znovu na doporučení lékařky z alergologie vysadit.protože mám alergii a trpím dušností,nesmím bnrát blokátory.Zašla jsem na internu a ten mi napsal že trpím neurastenií.Bolí mě hodně záda mezi lopatkama a orthoped mi řekl,že tam mám dost velké výrustky,které mi dráždí nervy. Je možné že mi dráždění nervů v páteři způsobuje vysoký tlak a nebo mám věřit,že mi to způsobuje neurastenie.Trpím závratěmi a huší mi v levém uchu.Tak čemu mám věřit? Nechci se ládovat léky na nervy a zvykat si na ně,protože vím že neléčí,je to jenom ob lbování a návyková látka. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Aleno, jak v případě hypertenze, tak v případě neurastenie existuje řada účinných léčivých přípravků, které jsou standardně užívány. Doporučuji Vám domluvit se na jejich výběru jak s kardiologem, tak s neurologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: