Vysoký tlak

Dobrý den, prosím o radu: měla jsem jít na plánovanou operaci, ale vyletěl mi tlak - na sále jsem měla 240. Dostala jsem léky Lozap H (1-0-0), Lozap 50 (0-0-1) a Egilok (1-0-1).Tlak se mi upravil, takže operaci mám za sebou. Tlak mi ale klesá dál - během týdne např. 111/70, 109/75, 122/66, 122/92 ...Prosím, poraďte, co dál s léky na tlak. Užívám ještě na ICHS Nitromint (1-1-0), Anopyrin (1/2-0-0) a na glaukom kapky Combigan (1-0-1) kapku do každého oka. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Váš krevní tlak zase není tak moc nízký, vzhledem k současnému onemocnění srdce je lepší, když tlak se udržuje spíše nižší. Kromě léků na tlak vám ho může snižovat i Nitromint. někdy je velice obtížné vybrat správnou kombinaci léků , aby tlak byl učebnicový (120/70). Pokud by vás vaše hodnoty tlaku příliš neobtěžovaly ( např. pocity na omdlení apod.), nemusí se to dále řešit. Ale pokud je vám třeba špatně, motá se hlava , jste spavá apod., poraďte se se svým kardiologem, jestli by se daly dávky některých léků snížit ( Egilok?). bez podrobné znalosti vašeho zdravotního stavu vám blíže nemohu poradit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: