Vysoký tlak

Dobry den, prosim vas o vas nazor u lekare mi byl nameren vysoky tlak 150/80 byl jsem odeslan na vysetreni ke kardiologovi kde mi udelaly vysetreni typu ECHO,SONO,EKG a rozbor krve vse v poradku a dostal jsem HOLTER na 24 hodin kde bylo zjisteno, ze mam opravdu vysoky tlak prumerne 145/82 ale podle vysetreni je pry srdce v poradku. Pan doktor mi predepsal prasky APO-AMLO 5 jednu tabletu denne a za mesic mam prijit na kontrolu.Je mi 27 let a mam strach zda mi kvuli vysokemu tlaku nehrozi prasknuti nejake cevy napriklad v mozku? predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Váš tlak je vyšší a není extrémně vysoký, při kterém hrozí prasknutí cévy. Nyní Vám pravděpodobně nehrozí žádné akutní nebezpečí, protože všechny vyšetření byly v pořádku. Nyní léky budete brát spíše preventivně, aby tlak byl v normě. Protože dlouhodobě neléčený vysoký tlak způsobuje onemocnění srdce a mozku, kterým se dá předejít léčbou vysokého tlaku. Snad vše dobře dopadne, držím palce.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: