Vysoký tlak

Dobrý den. Před 2 měsíci mi byl zjišten vyšší krevní tlak 145/90. Byl mi předepsán lék Atenolol 25 1xdenně. Chtěla bych se zeptat, zda s tímto "onemocněním" můžu odcestovat na dovolenou k moři, konkrétně do Chorvatska. Jsem také po celkové hysterektomii a je mi 53 let. Může být tlak ovlivněn i touto operací? Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysoký krevní tlak s operací přímo nesouvisí, předpokládám ale, že máte odstraněny i vaječníky a máte zavedenu substituční hormonální léčbu. Pokud ne - měla byste se na toto informovat, musejí se po odstranění vaječníků nahrazovat ženské pohlavní hormony. Cestovat s léčenou hypertenzí k moři můžete, nesluňte se nadměrně a používejte krémy s vysokým ochranným faktorem jake prevenci rakoviny kůže. Info o teto problematice zde: http://ona.idnes.cz/zdravi.asp?c=A080523_093900_zdravi_bad

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: