Vyšší systolický tlak a velmi nízký diastolický

Poslední rok mívám t.k. 140-170/50-65,beru vasocardin 50 1-0-1,prestarium neo 1-0-0,lusopress 1-0-0 anopyrin 100 0-1-0,orcal neo5 1-0-1/2,glyclada 1-0-1,ani po změnách dávkování se nic nemění,prosím o radu,k lékaři chodím co 3měs.

Odpověď odborníka:

Anno, spíše než navyšování dávek antihypertenzních leků se dnes volí cest kombinační léčby. Bude ve Vašem případě nutno zvolit pravděpodobně jiné léky, nebo alespoň nahradit, nebo i přidat. vyšší dávky léků zvyšují riziko nežádoucích účinků, proto je lepší prášky kombinovat v nižších dávkách. Potom by se mohl upravit i nižší diastolický tlak. Doporučuji se objednat přímo na kardioloigii, kde Vás mohou i řádně vyšetřit (např. včetně 24hod. monitorování tlaku apod.) Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: