Vyšší puls, slabost

Dobrý den, mám stále vyšší puls(cca 100/min) a od srdíčka cítím slabost, nic se mi nechce dělat, nejradši bych stále ležela, ale i v klidu mi srdce stále buší silně, když mluvím, je to ještě horší. Byla jsem u lékaře, který provedl ekg a zátěžové ekg a záznam byl v pořádku Jaké vyšetření byste mi poradil? Další potíže jsou stále zvětšené uzliny na krku(provedeno sono,také v pořádku). Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je rozdíl pokud máte pocit rychlého pulzu nebo objektivně změříte rychlý puls na zápěstí. Pokud zjistíte rychlejší puls v klidu na zápěstí, bude vhodné další došetření po domluvě s praktickým lékařem. Na snížení pulsu je vhodná pravidelná fyzická aktivita, 3-4 týdně minimálně 20 minut. V případě pravidelné fyzické aktivity tělo zareaguje tím, že se snížní puls v klidu, a někteří mají obtíže menší nebo žádné. Zvětšené uzliny se pravděpodobně na UZ krku nepotvrdily, tak nejsou zvětšené.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Články: Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Jedním ze znaků závislosti...
Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Články: Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Čištění zubů či mytí rukou...
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
Dospívající a hepatitida typu C: hrozbou jsou nejen drogy a sex
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: