Vystouplá jizva po císařském řezu

Dobrý den, jsem 5, měsíc po císařském řezu. Jizva byla krásná, ovšem cca v 4 měsíci část jizvy ztvrdla a vystoupla, je červená. Což předpokládám, co je vystouplé a ztvrdlé se asi už zpátky nevstřebá, že?Nevím jestli je zbytnělá či keloidní, chci se ale zeptat, jestli je podoba jizvy již konečná, pokud ne, tak jak o ni dal pečovat doma, popřípadě jestli už nyní navštívit kliniku na korekci jizvy. Jaky zákrok by se prováděl a v jakem cenovém rozpětí? Děkuji Gabriela.

Odpověď odborníka:

Dobrý den jizvy se vyvíjí cca jeden rok. zatím bych doporučil tlakové masáže, natírat krémy, ať se jizva promastí. Pokud se stav po roce nezlepší, vyhledejte nějakého plastického chirurga. Pěkný den přeje dr.t.kempný

MUDr. Tomáš Kempný
MUDr. Tomáš Kempný

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Centrum žilní chirurgie Kojetín, AREA MEDICA spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: