Výstupky na sliznici kolem poševního vchodu

Dobrý den,je mi 35 let, jsem rok a půl po druhém porodu a před půl rokem se u mě v okolí poševního vchodu objevil problém. Sliznice začala být lehce oteklá a hlavně se změnila její struktura. Jsou to takové výstupky v barvě sliznice (asi 3-4 mm). Protože barva není změněna, tak to na první pohled vypadá, že je to normální nález, ale když se po tom přejede prstem, tak se rozevírá do takových nopků. Je to kolem celého poš. Vchodu – zepředu i zezadu a zasahuje to i do pochvy. Můj gynekolog řekl, že je to normálně sliznice, což mi jako vysvětlení nestačilo a šla jsem do krajské nemocnice k p. dr. , ta řekla, že jsou to papilomky způsobené HPV. Ale přítomnost HPV prokázana nebyla (prý je možné, že ho jen nemají v lab., ten můj virus). Je to prý infekční. Ve stejné době se vyskytly kondylomata – u ústí uretry, což budu muset nechat odstranit, asi lazerem. Kondylomata jsou jasná, ale teď mi jde o tu rozsáhlou plochu té podivně strukturované sliznice – myslíte, že je to infekční a o co se může jednat? Je nutné to nějak léčit (odstranit)? Děkuji za odpověď. Maja

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Majo, o tom, jestli je vyrážka infekční, se dá rozhodnout jen na základě stěru. Pokud by šlo o hpv (papiloma virus) nebo herpes viry, infekční jsou. Vzhledem k tomu, že u močové trubice zřejmě půjde o HPV (kondylomata = bradavice), je pravděpodobné, že i v pochvě je stejná infekce. Léčba je laserem a nadále podpora imunity, aby se znovu neobjevily.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: