Vytahnuti vlozky - depulpin

Dobry den p. dr., prosim vas, jaka je rozumna doba vytahnuti vlozky s depulpinem a jaka je uz hranicni, kdy musi ven? Druhy dotaz, napr. pri mesicnim ponechani vlozky se formaldehyd uvolnuje vicemene konstantne do zubu nebo napr. prvni 2 tydny se uvolni skoro vsechno a pak uz jen zbytkove mnozstvi? Treti dotaz, formaldehyd je karcinogen 1. tridy. Proc se tedy pouziva prave on. Jak vysoka je mira rizika poskozeni zdravi? Dekuji vam za odpovedi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, depulpin je preparát, který k ošetření nepoužívám právě pro jeho rizika. Těžko se dá odhadnout jaké poškození po jaké době může způsobit. Dnes je možné se tomuto preparátu vyhnout. Nevidím nutnost v jeho užití. Já osobně bych si tento druh ošetření nevybral, tedy čím kratší dobu budete mít tento přípravek v ústech, tím lépe. Problémem při dlouhodobém ponechání je uvolnění do okolí. Například nekróza dásně (odumření). Zásadním kriteriem je, zda byl depulpin kvalitně uzavřen v zubu a jestli nedošlo mechanicky k poškození této výplně. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: