Výtěr z krku

Dobrý den, mému synovi(6let) našli při výtěru z nosu Streptokoka pneumonia. Bohužel má od 9/08 s menšíma přestávkama pořád ucpaný nos, ne klasickou rýmu, ale smrká(špatně)spíše husté, nažloutlé smrky. Proto jsem navštívila ještě jiné pracoviště ORL na konzultaci, zda vzít nosní mandli. Teď si prý máme vyzvednout ATB-Klacid. Před 6 týdny dobral ale Sumamed(vysoká sedimentace po chřipce), tak se mi opět ATB nechce dávat. Je na tento nález nutné nasazovat ATB, nebo je možnost i jiné léčby? Jinak je syn vitální, plný energie,bez tploty. Děkuji za odpověď. Zdraví Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kateřino! Ačkoli nejsem příznivcem častého nasazování ATB, v tomto případě se přikláním k přeléčení. Synovi podávejte probiotika z lékárny, už teď a po celou dobu léčby ATB, tím minimalizujete nejškodlivější dopad podávání ATB - poškození střevní flory. Naučte jej pořádně smrkat (vždy jen 1 dírka), ať smrká často a nejméně 2x denně (ráno a večer) nos proplachuje. Snadné to je s pomocí Vincentky v nosním spreji - aplikujte hojně hluboko do obou dírek za současného vdechu (lze doplnit dobře odstátou nebo převařenou vincentkou z láhve, je to mnohem levnější). Nos je možno proplachovat i čistou nebo mírně slanou vodou. Konsultujte možnost použít Bioparox v kombinaci nebo i samotný.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: