Výtok z penisu

Dobrý den, rád bych Vás tímto způsobem požádal o pomoc. Zhruba před 5lety jsem měl zánět močové trubice, dva měsíce na to infekce chlamídiemi, které se prý přenáší pouze pohlavně(po tuto dobu jsem měl a mám pouze jednu partnerku o které nepochybuji) - vyléčeno ATB. Dva roky na to se infekce močových cest se zánětem opakovala - opět léčba ATB. V červnu minulého roku jsem při jízdě na kole dostal poměrně velký výtok žluté barvy a týden se trápil řezavými pocity. Zjistili mi zánět moč.měchýře - výsledky z krve se ztratili a další náběry neprovedeny. Od té doby zhruba do září jsem byl léčen opakovaně na infekce a zánět moč.cest - celkem 3xATB. V listopadu jsem nevydržel a objednal se do nemocnice v Č.B. na vyšetření - v moči a trubici bez nálezu, prostata a ledviny norm. - v lékařské zprávě jsem měl zdřejmě prost.disfunkce. Do dnes mě trápí pocit mokra na špičce penisu, při pohybu občas pálení trubice jako by trub.něco projelo, pálení okolo konečníku při sezení a většinou po erekci čirý lepkavý výtok, který mám i velmi málo přes den. Už si nevím rady a byl jsem u dvou urologů. Manželce nic neříkám a k doktorovi už se mi taky nechce, připadám si jako simulant. Pomozte mi, prosím! Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale. Za Vašimi potížemi může být mykoplazmatická infekce ( konkr. ureaplazma urealyticum). Jde o baktérii "příbuznou" s chlamýdiemi - ulpívá na povrchu buněk sliznice nebo proniká do jejich nitra, tudíž se v moči běžně nezachytí. Spůsobuje typicky tzv uretrální syndrom: pálení, řezání při močení bez korelátu v močovém nálezu, nebo se v moči nalezne pouze přítomost červených krvinek. K jejímu stanovení se provádějí speciální stěry z močové trubice - tampón se pak vloží do speciálního roztoku, který se pak transportuje do laboratoře ( baktérie je vylice citlivé na zevní vlivy a při odběru za klasických podmínek by nepřežila transport do laboratoře). Terapie probíhá antibiotiky tetracyklinové či makrolidové řady, ale svízelnost spočívá v tom, že se nemyslí na součastnou terapii partnera/partnerky. Nemoc je sexuálně přenosná, ale v literatuře jsou údaje i o možné nákaze netransexuální cestou (např. ručníky). Uvádí se, že jí trpí každý 4. sexuálně aktivní člověk- eradikovat ji nelze, protože v mnoha případech bývá bezpříznaková. Tedy suma sumarum: žádejte po svém praktikovi či urologovi vyšetření na ureaplzmata, při pozitivním nálezu se musí součastně s Vámi léčit i Vaše manželka, a po dobu terapie antibiotiky je vhodné zdržet se pohlavního styku (baktérie může přežívat i první 3dny od zahájení antibiotické léčby).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz na léčbu | Od: Petr | 6.11.2014 10:07
Dobrý den, mám stejné problémy a také si nevím rady. stěry na vše možné negativní, dvoje antibiotika nepomohly, prostata nezvětšená. Prosím o radu jestli a jak jste se nakonec vyléčil. děkuji moc za pomoc, velmi mě to trápí
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina prostaty ohrožuje plešaté muže. Ale jen některé
Články: Rakovina prostaty ohrožuje plešaté muže. Ale jen některé
Nádorů prostaty by se měli...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Žvýkání tabáku škodí zdraví podobně jako cigarety
Články: Žvýkání tabáku škodí zdraví podobně jako cigarety
Možná si myslíte, že když...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Jak se dívat na porno s partnerkou?
Články: Jak se dívat na porno s partnerkou?
To, jak na nás pornografie...
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: