Výtok z penisu

Dobý den, asi před třemi týdny jsem měl nechráněný orální sex, po 4 dnech se dostavil bílý výtok z močové trubice a kašlal jsem. Šel jsem proto na urologii, kde mi udělali testy (moč, výtěr z urety) na pohlavní nemoci a byl jsem poslán na kožní a výtěr z krku na ORL. Na kožním jsem dostal Doxybene (alergie na penicilin). Po 10 dnech užívání - dnes jsem byl na kontrole a nových testech (výtěr z urety a krku). Paní doktorka mi říkala, že se nejedná o kapavku. Jde žeprý o meningokoka. Na internetu jsem se dočetl o různých komplikacích meningokokového onemocnění, ale výtok z penisu mezi nimi nebyl. Je to možné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jene. V medicíně je možné cokoliv - není vyloučené, že se Neiserie meningitidis při orálním styku dostala do močových cest, kde vylolala zánět. Nákaza kapavkou je málo pravděpodobná, pokud šlo o orální styk - bakterie spůsobující kapavku ( Neisserie gonorhoe) je vysoce nestabilní mimo pohlavní cesty a ihned zaniká, takže v krku nepřežívá. Nicméně - léčba je u obou infekcí stejná, takže pokud jste si i nakazil kapavkou (např při jiném styku- inkubační doba pro kapavku je až 8týdnů!!!), nyní by jste už měl být vyléčen a nemáte se čeho bát. Snad jen ponaučení do budoucna, že musíte chránit kondómem při náhodném styku, nebo ještě lépe náhodné styky raději nepraktizovat.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: