Vytrhnutí krčních mandlí a alopecia areata

Dobrý den, od mojí kožní lékařky po různých testech-HLEDALA se příčina alopecie, kdy bylo zjištěno vysoké aslo kolem 350 a taktéž zvýšení revmatoidní faktor mi bylo doporučeno odstranění krčních mandlí. Jako důvod bylo uveden zapouzdřený fokus v krku. Mám obavu, abych po absolvování této operace neměla ješte větší problémy. Kromě toho beru isoprinosin a na postižená místa natírám protopic a kapu neocapil. Jinak na angíny netrpím a klouby mě nebolí. Myslíte si, že je to příčinou padání vlasů? Díky moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to se rozhodně jen tak "od boku" po internetu říci nedá, pokud nedůvěřujete své kožní lékařce, navštivte prosím jiného lékaře pro získání jeho názoru na váš problém (s výsledky již provedených vyšetření k posouzení) a spolu pátrejte dále. V dospělém věku chybění krčních mandlí není žádným velkým problémem, v krční oblasti zůstanou jiné andenoidní tkáně / přídatné mandle/, které budou plnit původní funkci téměř stejně, proto bych se operace nebála. Pokud ji odmítnete, nikdy se nedozvíte, zda se situace s vaší alopecií vylepší po zákroku nebo ne. V medicíně se někdy postupuje vylučovací metodou,ale samozřejmě ne přes nesouhlas pacienta, kterého se to vše přímo týká. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: